Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Uyarı: Dolandırıcılara dikkat

Ödemiş'in yeni İlçe Emniyet Müdürü Okan Ketsek yaptığı açıklamada dolandırıcılara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Uyarı: Dolandırıcılara dikkat

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Okan Ketsek, yapmış olduğu yazılı açıklamada dolandırıcıların, cep ve ev telefonlarını arayarak, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp, vatandaşların güvenini sağladığını ya da onları suç işledikleri iddiasıyla korkuttuklarını ve bu sayede de çaresizliklerinden yararlanıp para talebinde bulunarak vatandaşları mağdur ettiklerini vurguladı.

Dolandırıcıların izledikleri yolların anlatıldığı açıklamada "Yüksek ikna ve üslup kabiliyetini kullanan dolandırıcı şebeke elemanları, öncelikle vatandaşa kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıyorlar. Önceden vatandaş hakkında detaylı kimlik, adres ve mesleki bilgilerini internet veya diğer kanallar aracılığıyla bulup, bu bilgileri vatandaşla paylaşarak vatandaşın güvenini sağlıyorlar.

Hemen ardından vatandaşa korku salmak için; vatandaşın banka hesabının ele geçirilip terör örgütünün para akışında kullanıldığı ya da vatandaşın ismine kayıtlı bir telefon hattından üst düzey kamu görevlilerinin eşlerine hakaret edildiği yönünde bilgi veriyorlar. Telefondaki vatandaşı yeteri kadar korkuttuklarını düşündükleri anda, suçluların yakalanmasını sağlayacaklarını belirterek, önceden elde etmiş oldukları T.C. kimlik numarasını vererek banka hesaplarına para yatırılmasını istiyorlar. Vatandaşlara telefonlarını kapatmamaları konusunda baskı yapan dolandırıcılar, vatandaşların başta polis ve güvenlik güçleri olmak üzere kimseye bilgi vermemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Diğer bir yöntemle aynı yolu izleyen dolandırıcılar, kendilerini emniyet mensubu veya jandarma olarak tanıtıyor, bankada parası olup olmadığını öğrendikleri vatandaşlardan parayı kendi belirledikleri bir adrese bırakmalarını talep ediyorlar" dedi.

Kamu kuruluşları ve bu kurumlarda görev yapan personelin hiçbir koşul altında bir para alışverişinin içinde olmayacağının da altını çizen Ketsek, bu tür durumlara karşı daha dikkatli ve duyarlı olmaları konusunda vatandaşları uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber